dinsdag 26 april 2016

2 dagen.. Code oranje

25-4
Het is even zoeken met de wegomleidingen, maar al voor half 11  (nog even het dorp in voor boodschapen) zitten we aan de koffie in Oostzaan... Warm en als van ouds.. Geen Zweden..al lijkt het wel zo. We gaan graag in op de uitnodiging een broodje mee te eten.. Weer om naar de Zaanse Schans te gaan is het niet. 
Met storm en hagel rijden we naar Heiloo.. Ook daar als vanouds.. Nou ja..mag ook wel..we kennen elkaar zo,n 55 jaar... We eten ook daar mee en rijden ( en een echt 3 gangen diner) om 8 uur rijden we de camping van Alkmaar op. Foto,s voeg ik later wel toe. 

We slapen uit.. 2 dagen intensief contact is super, maar vermoeiend. 
Om half 10 rollen we ons bed uit en kunnen net droog naar het toiletgebouw.. Lekker warm.. Mag ook wel met de 5 graden. 
In de stromende regen naar de kust
Koffie drinken we in Egmond, aan zee.... De golven zijn ruig.. Het waait..nee..het stormt. 
Via de geestgronden naar het mooie duingebied van Bergen,  dan naar het museum in Hoorn. 
Maar daar raken we de auto niet kwijt. Het is markt en heel druk. Ietsverderop parkeren doen we niet..we hebben al 1 paraplu aan z'n eindje geholpen.
De bloembollen  zijn tegen de verdrukking in gewoon verder gegroeid. Wel een aardig gezicht, was erg lang geleden dat we dat zagen. 
De camping in Andijk mogen we niet op; de camperplaatsen zijn vol. We kijken op de kaart. We rijden over de dijk Enkhuizen Lelystad naar Urk en staan in het onweer, de sneeuw en de hagel  op een gezelligecamping. Het campertje is genoegelijk warm...