maandag 18 april 2016

Dagje den Haag

17-4
We waren door toeval op een ideale camping. Als je via de tom tom rijdt weet je soms niet waar je zit. We zitten 1 km van den Haag centrum, midden in het duingebied. Op een steenworp afstand van het huis van Maxima en Willem. Die wisten wel waar  ze voor kozen.
We gaan op tijd weg. Willen vroeg bij het gemeentemuseum zijn. 
We rijden langs hockey-en rugbyvelden, de ren-en golfbanen. Het gewone volk heeft de voetbal- en tennisvelden aan de andere kant. Na een kwartier staan we op de plaats van bestemming..voor de deur. Nog een tijdje wachten.. Geen nood..koffietijd .... Als om 11 uur de deur open gaat zijn er wel 100 mensen voor ons. We staan voor de deur.
 We hoeven niet te wachten. Met de museum jaar kaart mogen we er zo in. Het zilver, Delfts blauw en de Hollanse interieurs slaan we over. We komen tenslotte voor de Karel Appel tentoonstelling .
Er hangt veel werk.. Boeiend, grappig, mooi, ontroerend. We zijn er lang.

 

 We zijn er lang.. We vliegen nog even de Jan Toorop expositie over. Want om die nou helemaal over te slaan...ook mooi..maar we zijn verzadigd. 

Snel een broodje, dan naar de volgende familie...oom Appel en tante Peer worden ze genoemd. 
 Nog even... 
We rijden weer naar Eindhoven..nog een weekje voor de zomertrip begint.... 
We heben het idee dat we heel lang weg zijn geweest. Veel mensen gezien en gesproken. Nu een weekje het laatste regelwerk... Dan op naar Zweden, via een omweggetje..dat wel.