maandag 10 augustus 2015

Problemen met de buren

Ja.. Lastig... 
Hebben we ons best gedaan Zweeds te leren.. Krijg je Duitse buren....
We haspelen dan ook wat af.... Vandaag op bezoek geweest..op z,n Duits.dat wel.. Dus grote bakken taart..  Maar ja..het zijn dan ook Duitsers.  Gelukkig aardige Duitsers. Opnieuw hebben we goede buren.. We koken niet meer vanavond..genoeg gegeten.. Toch  blij dat we elkaar nu beter kennen..tot voor kort was het een   praatje in de tuin, even kijken naar de vorderingen  in huis.. 
 Onze nieuwe buren hebben een  12 jarige tweeling. Echt schattige jongens, vond onze kleindocher. Was toch moeilijker dan ze dachten, even een kruiwagen grind verplaatsen.. Verder vinden ze het heerlijk hier. Even wennen, als ze één van ons tegen komen en de groeten aan " der Martin" doen.. 
Het hele huis is leeggeruimd. Nu hadden onze ouwe buren een hoop spullen( wij kunnen er trouwens  ook wat van..) en onze  nieuwe buren houden van ruimte . Kunnen veel láten doen.. Ze hebben de Zweedse mentaliteit leren kennen.." Det kommer.. "Dus al een hoop frustraties  achter de rug. 
Gelukkig kunnen ze zelf ook hard werken.. Maar ze genieten van de plek.. 
Maar de bedden waren er net op tijd, de mooie bank ook, en de keukenkastjes passen. De wasautomaat doet het, de afwasautomaat ook. De verwarmingen zijn nog niet aangesloten.. " det kommer" 
Ze hebben alles nieuw, maar het ziet er echt geweldig uit. Als ze hier op bezoek komen moet ik toch eerst echt oprruimen.. Goeie stimulans.. 
De vorige buren hebben al verkenners uitgestuurd.. Dus die vertellen we niks nieuws.. Er is ruimte en licht gemaakt ..ook buiten. De grond wordt geëgaliseerd, de 3 e vracht plantaarde wordt nu verwerkt. Nog 2 vrachtwagens..  
In de winter maar weer eens Duits oefenen.. Want het zal even duren voor zij Zweeds spreken..