vrijdag 12 juni 2015

Weer één getrouwd ...feestje dus in Stockholm

Vandaag was de laatste van de 3 van de Zweedse koningkinderen aan de beurt..  
Het 2e kind, een jongen was een paar maanden kroonprins. Maar de wet werd veranderd.. Z,n oudere zusje mocht de klus gaan klaren. Politieke invloed hebben ze gelukkig niet. Maar voorlopig is er op lange na geen meerderheid die het koningshuis af wil schaffen. Verder heeft niemand er veel mee..maar ook weinig op tegen. Dus de hele dag tv, ook het diner en het feestje erna.. Maar zolang houden we het niet vol..
Already before Victoria was born, there were discussions about changing the Succession Act and make it gender neutral. The change eventually took place three years after her birth but was made retroactive, which immediately changed Victoria’s title from Princess to Crown Princess.
Dat werd dus tv kijken..  Tja.belachelijk eigenlijk, maar ja.. Geloven in een sprookje blijft leuk..
" Klein" feestje dus.. Hij trouwt vandaag  met een burgermeisje, ze was model voor lingerie, maar deed ook goed werk in Afrika.  

Koningin Máxima is zaterdag van de partij bij het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia Hellqvist.

    "Iedereen" was er.. Nou ja..wij niet, maar onze Maxima, de Deense koningin met familie, en we zagen ook de Noren langs gaan. 
    We keken samen met mensen die even aan kwamen waaien. 
    En voor de Blauw bloed liefhebbers,  ook vader koning had al een " burgermeisje, wat nog bij de Uddeholm staal heeft gewerkt, de kroonprinses trouwde met haar gymleraar, de jongste prinses met een rijke Amerikaan. Die heeft haar 2 e kind tot dit moment niet gekregen. Was wel gepland voor vandaag..