zondag 1 maart 2015

Wat een kleuren

Een week vol mensen.. Iedereen lijkt jarig. Als we dan de aankondiging van het Noord Brabants Museum zien weten we het zeker..
Als de deur om 11 uur open gaat staan wij voor de deur...eerst nog wat algemene dingen, dan naar de tentoonstelling waarvoor we komen.

















Voor het eerst presenteert Het Noordbrabants Museum een serie hoogtepunten uit de gerenommeerde kunstcollectie Würth. Met ruim zestig werken van wereldberoemde kunstenaars vormt de tentoonstelling een mooi beeld van de ontwikkelingen in de (vroeg)moderne en hedendaagse kunst.





Wat heerlijk om rijk te zijn.... Maar voor ons nu geweldig dat we een deel van de collectie zo maar kunnen zien.

U ziet werk van Hockney, Tinguely, Picasso, maar ook van Warhol, Niki de Saint Phalle, Roy Lichtenstein en vele, vele anderen. Dé kans om u een beeld te vormen van belangrijke ontwikkelingen in de moderne kunst, óf om u te laten verrassen door nieuw werk van bekende kunstenaars.

















Vier monumentale schilderijen van David Hockney krijgen binnen de tentoonstelling hun eigen zaal. Ze reflecteren Hockneys beleving van de 'oneindige variatie van de natuur'. De prachtige werken laten door hun losse verftoets en kleurgebruik zien hoezeer de kunstenaar geïnspireerd is door Vincent van Gogh. "Van Gogh zorgt ervoor dat je de wereld om je heen iets intenser ziet", aldus Hockney.














David Hockney
Geboren 9 juli 1937
Geboorteland Groot Brittannië (Bradford)
Nationaliteit Engels

In de jaren 90 na de dood van zijn moeder keerde Hockney met zijn partner terug naar Yorkshire, Engeland, waarna hij begon met het schilderen van het karakteristieke landschap daar. In 2012-2013 was een retrospectief van deze werken te zien in de Royal Academy in Londen, het Guggenheim in Bilbao en het Museum Ludwig in Keulen.

Dus: als je tijd hebt: GA KIJKEN,

Location:Den Bosch