woensdag 11 februari 2015

Rally



Så blir Svenska rallyt 2015.
De grote schaatstocht van vorige week is achter de rug, en over enkele dagen dan start de enige echte sneeuwrally van het FIA World Rally Championship, de Rally van Zweden. Van oudsher een wedstrijd gedomineerd door coureurs uit Scandinavië, de enige uitzonderingen de afgelopen vijftien jaar zijn Sebastien Loeb die in 2004 de wedstrijd op zijn naam wist te schrijven en Sebastien Ogier die in 2013 de wedstrijd wist te winnen.
Zo, weten we dat ook weer.
Alles is klaar..
















Svenska rallyts bansträckning är spikad.
Borta är klassiska sträckor som Torntorp och Hara.
Tillbaka är en norsk-svensk sträcka som ger en stentuff fredagsetapp.
– Det har varit en hård kamp att få ihop det, säger Glenn Olsson.
Ze gaan ook nog een stukje door Noorwegen,maakt niet uit als je als een idioot zo snel door de bossen vliegt..














Ook al zijn we in Eindhoven.. vaak zijn onze gedachten in Värmland. Facebook foto,s en berichtjes, de mail.. Het is zo dichtbij.
We hebben de sneeuw gezien, mee gehoopt dat het nog niet zou smelten.. In Göteborg was het deze week immers 12 graden...maar "bij ons" ligt er nog sneeuw genoeg.






Alles wat leeg is is verhuurd. Hotels,vakantiehuizen, kamers bij particulieren, alles is verhuurd,soms trekken oude ouders een paar dagen bij hun kinderen in.. Het huis levert veel op deze week. Soms 5-6 mensen op één kamer.De renners en de beste automonteurs hebben meer ruimte. In de winkels..overal druk. Het is een enorme economische impuls voor de streek. Met jaloezie wordt er straks naar dat lege gele huisje gekeken...


















Maandag verkast alles naar Mexico. Niet de Värmlandse bezoekers. Die nemen dan weer hun eigen land terug om het te delen met de elanden , de wolven, de lynxen . De paar beren zullen wel door de herrie heengeslapen zijn.
Het is een wonder dat we in de zomer niks meer merken van de ravage. De bossen kunnen heel wat hebben..., als er maar ruimte genoeg is.
Dus.. Sterkte daar uppe.




Location:Eindhoven