donderdag 1 januari 2015

Gelukkig nieuwjaar

Oliebollen avond
Eergister heeft de jonge Tonnie oliebollen gebracht. We hebben de verleiding weerstaan en ze bewaard tot oud jaars avond. Was moeilijk, maar gelukt.


Verder hoefden we niks..boterkoek, appeltaart, worstenbroodjes, kaasjes enzo nog over van de afgelopen dagen. We hoeven dus geen boodschappen meer te halen. Want de tijd van vertrek komt al dichterbij.


Het is prachtig buiten, geheimzinnige mist, de kou is uit de lucht. Als we om 4 uur naar de receptie gaan voor de Silvester glögg, is het toch al weer lichter dan vorige week. Toen was het om 4 uur echt donker. We kunnen dus door een schemerachtig bos lopen.
Hans heeft zijn best gedaan.. Er is weer taart, pepparkakor en smörgås tarta.





Smörgåstårta är en svensk typ av smörgåsanrättning av en sådan form och med så pass mycket pålägg och fyllning att den mer påminner om en tårta till utseende och konsistens, men har en matigare karaktär än en gräddtårta och liknande ingredienser som ... Wikipedia





Pieter en Renka brengen hier de avond door. Voor we tv kijken vertellen ze dat ze hun huisje gaan verkopen. De rest van de avond brengen we door met het ophalen van herinneringen aan bijna 20 jaar nabuurschap.Zal wel wennen zijn..







Location:Hagfors,Zweden