woensdag 15 september 2021

Het voelt als een dagje uit….

Eva Jospin2“Eva Jospin (Parijs, 1975) is een beeldend kunstenaar met een achtergrond in architectuur, een interesse die duidelijk zichtbaar is in haar werkIn 2015 won ze de Prix de l'Académie des Beaux-ArtsJospin realiseerde monumentale installaties in heel Frankrijk: op de Cour Carrée in het Louvre, het Domaine de Trévarez in Chaumont-sur-Loire, in de Beaupassage in Parijs, op de Biënnale voor Landschap en Architectuur in Versailles en op Voyage in Nantes. Ook internationaal had zij succesvolle tentoonstellingen.  “


Het zijn drukke dagen weer in Eindhoven . 
Veel opruimen vooral.. dingen regelen, kapper ed. 

Vandaag het nuttige met het aangename kunnen combineren.
Min of meer verplicht familiebezoek … wat tijd over , dus nog even naar het museum ( portemonnee vergeten…. Geen museum kaart..dom, dom.  

We willen graag even kijken naar het werk van Eva Jospin. In het Noord Brabants museum .
De tentoonstelling is bijna afgelopen , we hebben geluk.

Gelukkig  hadden we snel  een parkeer plekje, dus waren we te vroeg. Op het museum terras even broodje gegeten, dus waren we mooi op tijd binnen. 
We hadden precies een uur voor de tentoonstelling. 
Net genoeg om goed te kijken , te verwonderen en te denken hoe fijn het is als je zo neurotisch  bent je zulke bijzondere dingen kunt maken…  

 

Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin. Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland.

 




Bijzonder werk… beetje neuroot moet de kunstenaar wel zijn..
we werpen nog even een blik op de werken van Dali. 


Die plaatjes is niks vanuit je scootmobieltje. Je zit veel te laag… hoeft ook niet… vandaag niet zoveel zin in zo’n verwarde geest. We hebben even genoeg aan onszelf.. 

Gelukkig zijn wij volkomen normaal… ( of valt het toch tegen? )