vrijdag 24 april 2020

De ANWB moet open... ....

De Corona regels blijven van kracht... via via horen we wel eens dat bekenden van bekenden ziek zijn...
Wij kennen niemand gelukkig, maar met de radio en tv regelmatig aan zijn we heel goed op de hoogte..

Martin is lekker aan de slag, ( draaiorgeltje) en met de huidige hoestbuien durf ik alleen vroeg naar buiten.. gelukkig is een rondje park prima , pas na half 11 komen de mensen buiten. Maar het balkon is ook prima! 
Na een weekje me  niet buiten vertonen  kunnen we weer met goed fatsoen op weg.  . Martin deed deze week de boodschappen. 




We  gaan  er weer op uit... het is tenslotte alweer een week geleden.....En  opnieuw een super goede tip... Kampina  bij Boxtel!  


De naam Kampina is afgeleid van het Romeinse ‘Campina’, een andere naam voor Kempen, dat ‘woeste grond’ betekent. De Kampina beslaat 1535 hectare ten zuidoosten van Oisterwijk en ten zuidwesten van Boxtel. Centraal in het gebied ligt de Kampinase Heide, met daarin onder meer het Belversven, de Huisvennen en de Zandbergsvennen. Het is een van de weinige plekken in Noord-Brabant waar geen bebouwing waarneembaar is. Het noordelijk deel van de Kampina is vrij droog en biedt in augustus een prachtig kleurenmozaïek in paarstinten van de bloeiende heide. In de winter treedt het water van de zuidoostelijk gelegen Beerze buiten haar oevers. Het beekdal is dan een geliefde plek voor water- en trekvogels.
  

Al 25 jaar brengen we vrije tijd elders door, kaarten uit de omgeving zijn weggegooid... en de ANWB winkel dicht.... die gaat dinsdag open, dan staan we er... want een kaart willen we wel even bekijken. 
Het was nu nog niet nodig..met de coordinaten erbij werden we naar de juiste plek geloosd.... 




 Er is een wandeling voor rolstoelers, dus prima voor ons... het is heel erg droog en stoffig.
Zo'n rolstoelpad is ook lekker breed en we kunnen afstand houden...super voor nu. 
Overal bankjes om te lunchen en weer koffie te drinken

Na half 2 wordt het druk weer tijd om naar huis te gaan. 
het is mooi weer.. even op de koffie bij Mirjam en Koos.. op afstand in de tuin.. wel vreemd na zoveel weken die afstand... maar het was fijn weer even samen te zijn... dan is de telefoon toch een noodoplossing.