dinsdag 26 februari 2019

Gister...

We zijn steeds een dag achter.... als we hier thuis komen zijn er altijd weer mensen die willen vertellen wat ze grdaan hebben, even koffie en nee...geen wijn...
Dan weer de avondmaaltijd, even wereld draait door kijkenrn journaal, dan naar beneden... nee...niet te vroeg... gister oud hollanse spelletjes en voor je er erg in hebt word je ingedeeld in de competitie.... 
weer goed gepland...iedereen is bezig. 
Als we dan weer aan de orast raken is de avond voorbij....
Dus..vanmorgen in de zon, met uitzicht op d file vracht oen in de Moezel ons verhaal van gister...

We rijden naar Cochum en eten ter ere van de verjaardag taart op een terasje in de zon..eerst jas uit, dan de cape..
De rest zou ook uitkunnen, maar houden we keurig aan. In het stadje voel je dat het prachtig weer is, maar moet alles toch weer aan...



 Ook vorig jaar liepen we hier, stervens koud...
De rondvaartboot ging gister, maar vandaag beginnen ze er niet aan... ook het pendelbusje naar het slot rijdt niet
Het mosterd museum is open.   



“Der Ursprung der Senfmühlen reicht zurück bis ins 18. Jahrhundert.
Sie zählen zu den ältesten Senfmühlen in Europa. Der ehemalige Standort der Mühlen ist nicht bekannt.

1931 wurden die Mühlen erstmalig in Belgien restauriert und betrieben. Im Laufe der Zeit wurden sie nach Holland verkauft, wo sie 1993 ihre Dienste einstellen mussten.

Durch Zufall konnten wir diese technischen Denkmäler erwerben. Sie befanden sich in einem sehr schlechten Zustand. Mit sehr viel Zeit und Mühe wurde die erste Senfmühle von Grund auf liebevoll restauriert und technisch generalüberholt.

Am 1. Mai 2001 eröffneten wir in Cochem unser erstes produzierendes Senfmuseum.

Nach der sehr arbeitsintensiven Restauration der zweiten Historischen Senfmühle aus dem Jahr 1810 folgte deren Inbetriebnahme 2009 in Köln, gegenüber dem Schokoladenmuseum am Holzmarkt.

Die Senfmühlen wurden so wieder instand gesetzt, dass die Herstellungsweise in seiner vollständigen Bandbreite wieder gezeigt werden kann.

Heute produzieren die beiden alten Senfmühlen wieder feinsten kalt gemahlenen Gourmet-Senf. Als Grundlage hierfür dienen zwei Original- Rezepte aus dem 15. Jahrhundert und aus 1820. Ein absolutes Betriebsgeheimnis. Ziel ist es, Senf so herzustellen, wie dies dem Baujahr der Senfmühlen entspricht.

Für seine Spitzenqualität erhielten wir von der DLG fünf Gold- und eine Silber- Medaille, und die Aufnahme in den Internationalen Convenience Top Ten Unternehmen.
Im Juni 2009 wurde unser Cayenne-Senf zudem von Öko-Test mit „sehr gut“ bewertet.

„Klasse statt Masse“
Unser Gourmet-Senf ist so unverwechselbar wie die Menschen selbst.” 




Leuk, interessant... 






de zon is weg aan deze kant van de moezel. Op pad dus.. met de kaart zoeken we een mooi weggetje uit, overal zonovergoten..door stille dorpjes ,nog open bossen, omhoog en omlaag. 




Bij een wijnboer kopen we nog een lekker wijntje, we mogen proeven... manlief is struiken aan het snoeien. Er wordt hard gewerkt in de wijngaarden. Die zijn heel steil hier. 




In het dorpje Zell is een terrasje open, aan de moezel.

Tijd om naar huis te gaan!