dinsdag 7 februari 2017

Twente

 Onderweg naar Zweden landen we altijd ergens in Twente aan.. moeilijk kiezen, want we kennen hier nog wat mensen. Wie zullen we dit jaar bezoeken? Andere mensen als we in de zomer op doorreis zijn.
We zijn best een beetje moe..er is veel gebeurd het laatste half jaar. We voelen dat we ouder worden op dit soort momenten. 
Dus doen we het rustig aan... de weersverwachting is toch wat natte sneeuw, dus we willen op tijd op onze overnachtingsplek zijn. 
Natuurlijk begint onze vakantie bij Ikea.. 
En dan op koffiebezoek. We rijden door naar Emmerich am Rhein, en slaan daar ons wijn voorraadje in voor de komende weken... en een flesje voor vanavond. Onze, van oorsprong Oekraïense buurman gaf wat lekkers mee voor onderweg...  
Jammer, het is grauw, donker weer, toch jammer nu we een mooi plekje aan de rivier vinden voor een lichte lunch.

Dan via secondaire wegen naar ons overnachtingsadres .Twente is mooi, maar het is wel druk, ook hier! 
We hebben een heel gedeelte van een huis voor onszelf,( en niet een klein tuinhuisje zoals we dachten),  met de boterhammetjes voor morgenochtend, plus  alles er op en eraan in de koelkast in de keuken. We wonen chiquer dan gedacht, heel veel ruimte.. en een stuk tuin. Maar de tuindeur deur hoeft niet open.. wie weet, later nog eens ? Wel een plek om te onthouden! Want met groene bomen en struiken ziet het er nog leuker uit dan in dit weertype 
Het begint zacht te sneeuwen, de temperatuur daalt. Het is even zoeken, we geloven de Tom Tom niet als we over een fietspad moeten, maar het klopt. Een prachtig huis in een natuurgebied. We krijgen bericht van t mobile, dat we welkom zijn in Duitsland. Maar..dat is voorbarig, de grens is 2 minuten verder op. 
Morgen de rest van de foto,s..want we hebben een schone,gezellige grote ruimte.
De avond kijken we wat tv, en redelijk op tijd naar bed
Morgen nog een aardig eindje, naar Kiel.