dinsdag 5 mei 2015

Nooit doen...

Florence bezoeken in mei....
Ondanks het feit dat we al om 9 uur in de stad zijn( goede bus verbinding vanuit de camping) is het al warm... Kaartjes voor een museum? Donderdag? Of in de rij? Nou.. Nee...
Daartussen gaan staan is niet aantrekkelijk. Een foto maken is een hele kunst.Er is altijd wel iemand die je aanstoot of er net voor gaat staan. Maar goed dat de fotorolletjestijd (iets van vroeger, leg ik nog wel eens uit) voorbij is. Dan maar op internet kijken.  Of later nog eens begin april gaan. 
De doopkapel staat in de steigers.. Nou ja..we kunnen, mischien daardoor, kaartjes kopen voor over een uur..doen we dus maar... :

 In de hel is veel te beleven, in de hemel is het eigenlijk alleen maar heilig zitten zijn. Het is wel lekker koel.in die kapel dan.  Maar ook hier..geen doorkomen aan. Gelukkig dat je het hier op aarde nog zonder vleugels moet doen, anders hing de hele wereld voor al die mozaïken. Moet je niet bedenken, met al die selfiestokken.

De kerk staat er stralend bij. Maar ook daar een rij. Ooit waren we er begin oktober.. Heel wat rustiger.. En niet zo heet. De 26 graden is rond een uur of 10.
Even naar de beroemde brug? Vergeet het..er is geen doorkomen aan..
Florence blijft mooi..maar dit is echt vreselijk.we nemen de bus van 2 uur terug.
Het is dan 32 graden.. Geen nood.. Schaduw..koel wit wijntje in de koelkast, zacht windje.... Beter toch dan Värmland met z,n 10 graden..