vrijdag 4 april 2014

400 jaar diplomatieke betrekkingen

Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland.
Ze zijn er... Er valt voor 2 landen wat te verdienen.... Dus ook de minister van economische zaken is mee. Vandaag naar weet ik veel waar, morgen dan eindelijk naar het rijksmuseum. Hun eigen Rembrand bekijken. En dan weer lekker naar huis... Zij wel...


"Zijne Majesteit Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en Hare Majesteit Koningin Silvia brengen op vrijdag 4 en zaterdag 5 april een bezoek aan Nederland op uitnodiging van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima.

Aanleiding voor het bezoek is het feit dat Zweden precies 400 jaar eerder een verdrag sloot met de Staten-Generaal waarin onder andere bepaald werd dat de beide landen voortaan ambassadeurs zouden uitwisselen. Nederland werd daarmee het eerste land ter wereld waar Zweden een ambassade vestigde.

Onder het motto “Nederland en Zweden – al vierhonderd jaar vrienden voor de toekomst” wordt dit jaar in beide landen aandacht besteed aan 400 jaar diplomatieke betrekkingen en nauwe contacten. Gedurende 2014 zal een aantal evenementen georganiseerd worden om de goede samenwerking tussen de landen onder de aandacht te brengen en verder te ontwikkelen."

Toegeven... Die koningin van ons is mooier... En samen met haar man zijn ze allebei wellicht ook slimmer. Maar ..lintjes doorknippen kunnen die 2 Zweden weer beter.. Daar zijn ze ook voor. Zo hoort het ook eigenlijk.. Ze hebben geen politieke macht. Dat is maar goed ook. En daar kunnen die van òns nog wat van leren..




































































Location:Eindhoven