maandag 29 april 2013

500 voor onze jaartelling

Toen al werd deze tempel neergezet. En in het museum hier staan potten en pannen van 4000 jaar geleden. Word je wel even stil van. Wij wel tenminste. Het is ontroerend te lopen op plekken waar zoveel jaren geleden ook mensen hun vreugde en verdriet hadden..
Maar..wat een drukte. Al voor 9 uur op de plaats van bestemming en geen parkeerplek te vinden..en we willen opschieten..het museum is maar tot 12 uur open, en het zal 29 graden worden.. Toch lukt het ook nu weer.. Een kilometer verderop.. Maar we hebben het er voor over. We slaan trouwens, als het zo warm blijft de 17 e eeuwse kerken verderop over. We gaan wel een keer naar den Bosch..
Misschien wel het leukste van vandaag was zittend onder een heel oude olijfboom te kijken hoe de Italiaanse jeugd omgaat met die hele grote, oude meneer, die met een reusachtige piemel in de zon ligt.. Wie durft hem aan te raken, wie durft dan op de foto... Jongens durven meer dan meisjes, die steken hun hand wel uit, maar trekken die net op tijd terug. Een stoere tiener gaat in de houding staan...
Tja..cultuur is fantastisch, maar mensen zijn toch ook leuk..

















Location:Butera,Italië