dinsdag 29 oktober 2019

Wie weet..rijdt ie ook weer achteruit


..
Het ouwe scootmobieltje mag weg... de nieuwe doet het goed en past in de auto. 
Voor het ouwetje hadden we gegadigden..mensen uit Groningen kwamen hem ophalen, dus het ding uit de kelder en naar boven....
Bij demonstratie bleek dat ie ineens niet bij ons weg wilde...hij weigerde achteruit te rijden...je snapt hoe genant we ons voelden....
Dus de maandag erop naar de dealer, ver in Noord Holland....
Maar die had niet zoveel zin.... smoes na smoes... video naar Italië...het eindresultaat was dat ie na een week weer in de kelder stond. 
En de mensen in Groningen gebeld... die wisten wellicht een oplossing. 

We spraken af elkaar tegemoet te komen... zaterdag op naar Apeldoorn. 
Een stralende zonsopgang doet ons besluiten vroeg te vertrekken... tijd om naar museum Moore in het Ruurlose kasteeltje te gaan. 
Een mooie rit door de herfstige achterhoek. We schieten niet op..hoeft ook niet....Kasteel Ruurlo

In de bosrijke omgeving van de Achterhoek, ligt het bijzondere Kasteel Ruurlo. Het rijksmonument is een van de mooiste kastelen van Gelderland en wordt omringd door een prachtige Engelse landschapstuin

Geschiedenis in een notendop

Kasteel Ruurlo heeft al een eerbiedwaardige leeftijd bereikt. Al in de 14e eeuw duikt de naam op in de archieven, toen het een leen was van graaf Reinoud I van Gelre. In de 15e eeuw kwam het in handen van Jacob van Heeckeren, grondlegger van het adellijke en voorname riddergeslacht Van Heeckeren.

In de jaren ’80 werd het in gebruik genomen als gemeentehuis van Ruurlo, maar na een fusie met andere gemeenten in 2005 verloor het zijn functie. Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en heeft de bijzonderheid dat 5 eeuwen architectonische bouwgeschiedenis zichtbaar is en de oorspronkelijke plattegrond nagenoeg intact. Het huidige uiterlijk stamt grotendeels uit de 16de en 17de eeuw.

 We bekijken het kasteel en komen er achter dat we eigenlijk veel te weinig tijd hebben voor de collectie...
Carel Willink is een van Nederlands grootste realistische kunstschilders. De opstelling toont de ontwikkeling van een jonge, zoekende kunstenaar die uitgroeit tot een grootmeester met een technisch perfect oeuvre.
we moeten terug! 
Nog net even plas en koffiepauze inde oranjerie... mooie plek! 
Dan op naar Apeldoorn we dragen de scootmobiel over en wensen de nieuwe eigenaars succes.... hij gaat naar een opleiding electronica.... zo leren jongeren er nog iets van! 
Zondag krijgen we al een mailtje.... de kans dat ie 't straks weer doet zit er in!