dinsdag 26 februari 2019

Nog een tochtje

“De Geierlay of de Hangbrug Geierlay is een hangbrug voor voetgangers tussen de Hunsrücker plaatsen Mörsdorf en Sosberg. De brug overspant het Mörsdorfer Bachtal en geldt met een lengte van 360 meter als de langste voetgangershangbrug van Duitsland. De brug kan kosteloos worden bewandeld.”

Wat doen we vandaag... we zijn al op veel plekjes geweest. We bekijken de kaart..ergens naar boven, waar is die hangbrug..zou 't wat zijn?  
Nou ja..het lijkt en is een mooie route, op pad dus..
En weer kunnen we op een bankje zitten. Deze keer waren we verstandig en hebben we broodjes meegenomen. Niks stiekem, de zakjes liggen klaar. De afgelopen dagen hebben we goed ontdekt dat er nog niks open is.. 

Op naar de hangbrug..

We vinden een parkeerplaats.. nee, tientallen..en betalen...
En heel veel mensen... als we thuis de internetplaatjes bekijken zien we hoe druk het kan zijn. Vandaag ook..maar het haalt het niet bij de zomer...
En de hangbrug is gewoon nieuw.. de Europesche gelden zijn enorm  en leveren het dorp heel veel  parkeergeld op. Maar de koffietentjes zijn nog gesloten..niemand heeft op het mooie weer gerekend.
Eigenlijk één grote nep....


Ach ja...

Op de terugweg naar huis nog even bij de ruïne aan de overkant langs.. en dan naar huis voor de zoveelste uitgebreide maaltijd . 






Vanavond dansen... ja... we hoeven ons niet te vervelen....