zondag 28 oktober 2018

Morgen wordt het + gråder!

We zijn laat op.... als de wekker zegt dat het tijd is om wakker te worden zijn we al wakker... 
we middelen... half uur eerder of later op. We zien het aan de zon die al in de kamer schijnt.. 
nog maar eens goed kijken. De radio geeft aan dat de temperatuur gaat stijgen, de vorstperiode is voorbij. Gister viel hier de eerste natte sneeuw al een beetje. 
Dus een rustig zondag ontbijtje( met echte eieren van Hans) een kopje koffie om de zon de kans geven hoger te komen, en we vertrekken om een eindje te rijden. 
We vereenzamen hier bepaald niet, maar missen toch wel wat mensen.. ......


We gaan het bos in. Het is prachtig overal. Op een enkele boom na is het kaal. Er is ook veel gekapt de laatste jaren. Van de anderhalf miljoen nieuw geplanten boompjes is nog niet veel te zien... de mensen uit Roemenië hebben er deze zomer voor gezorgd dat over 80 jaar weer gekapt kan worden..


Eerst, nu de zon nog schijnt naar Gustavsfors en Gustav Adolf



Nog even langs ons ouwe huis..tjee..helemaal verwaarloosd...Één van de vele lege huizen hier.. nee..geen foto..we bewaren ons huis in onze herinnering...

Boodschappen bij Lidl, de lättfil is op, Martin mist dus z'n karnemelk niet. 
We kopen 2 liter... volgende zondag zijn we al weer aan het inpakken...

We rijden nog even naar de uitzichttoren. Het arme Renaultje.... je hoort de banden roepen dat Martin moet opletten op al die scherpe stenen op de weg.... 
ook de schokbrekers zijn trots op zichzelf dat ze het er weer goed hebben afgebracht. M'n schoenen  willen niet naar boven... zo ongelijk..dat doen ze niet. 
Martin's enkels zijn blij dat ze niet hoeven. 
Waar de vroegere skipiste was is het nu mooi geworden.. de natuur herstelt zich hier gelukkig snel. 


De zon verdwijnt. De blauwe lucht dus ook, en het wordt warmer merken we. Ergens koffie drinken zit er niet in..helaas.. geen koffietentjes ergens onderweg.. dus om half 4 zijn we weer thuis. Het wordt al donker... geef ons maar de zomertijd!