zondag 1 juli 2018

open dagen, voor nieuwsgierige mensen! 

De Zweedse vakanties zijn nu echt in gang..in deze streek gaan niet veel mensen weg. Dat doen ze in de winter, naar Thailand,Andalusië, Tenerife of daaromtrent. Naar de zon en het licht. Verstandige mensen, die Värmlänningarna! Dus zijn er open dagen..zo kom je nog eens ergens!

Råda Hotell ligger i hjärtat av vackra Värmland. Cirka 300 meter till Rådasjön, med en jättefin sandstrand. Nyrenoverat.

8 stugor 2-4 bäddar, de flesta med egen toalett och dusch. 

24 rum, enkel/dubbel inkl. frukost

We herinneren ons het Björns Värdhus, waar vrienden van ons logeerden..vies, verwaarloosd..geen klaag mensen, integendeel, maar dit was zo erg dat we zijn gaan kijken.. vreselijk! 

De nieuwe eigenaren hebben het dus maar een nieuwe naam gegeven..het ziet er erg gezellig en fris uit. Zo dat we er zelf wel een keer willen logeren. Nou ja..als we ons huisje niet hadden... en niet wisten dat de Björnbyn stuga's vlak bij het meer liggen, je in het voor en naseizoen  op de Rådastrand camping  op het meer kijkt.... maar verder..het is 100% verbeterd! Knap gedaan.

We drinken koffie met iets lekkers in de gezellige tuin, komen bekenden tegen en doen gelijk boodschappen bij ons winkeltje. Het was leuk daar, maar geen mooier plekje dan het onze

Vandaag was er een kunst tentoonstelling in de Uddeholm ladan. De grote schuur aan de andere kant van het meer wordt gebruikt voor popconcerten, dansavonden en meer van dat leuks. Aangezien we geen trouwe bezoekers zijn willen we wel eens een kijkje nemen,,

Het is een boeiend gebouw..natuurlijk..de astbest platen liggen op het dak, maar een kniesoor die daar op let. Die vallen niet zomaar naar beneden. 

De plaatjes komen dus zo je begrijpt van internet. En, hoewel de ladan direct aan de overkant ligt, horen we er nooit wat van 

De kunstwerken zijn gefabriekt door aardige mensen.. de familie hoeft er geen meer..dus wie weet... maar het is leuk om zo van binnen te bekijkenEn nu maar weer rust..genieten van al die mooie dagen!