donderdag 12 juli 2018

Boodschappen....

Deze week alcoholcontrole in Karlstad... om 9 uur in de morgen. ..En zowaar... Martin mocht doorrijden! Ook z'n rijbewijs was in orde.. wat een geruststelling weer. 
In Zweden mag je alleen maar een klein pilsje, 2,8%...en ook om 9 uur zijn er al mensen die niet verder mogen... 

 Onze bezoekers kunnen we dus niets meer aanbieden dan dat..maar moeten wel aangevuld worden..De koffiekan heeft deze week  ook weer hard doorgewerkt ....Koffie, pils en nieuwe koekjes staan dus in elk geval op de lijst. In de kraan zit nog wel genoeg koud water. 

Boodschappen doen dus... 

Als we daar geen zin in hebben kunnen we op de camping eten:


Straks stromen  de Nederlandse emigranten weer toe.: kroketjes!. En de Nederlandse camping families met kinderen. 
We werden vorige week  uitgenodigd om voor te proeven....prima hoor! 
 En het ligt niet aan de kwaliteit dat we er niet vaak gebruik van zullen maken. Dus toch boodschappen doen.... 

Want, behalve koffie en pils is de koelkast ook aardig leeg.. Mirjam en Koos waren hier een paar dagen, op de camping. In hun eigen huisje, dat is voor iedereen wel heerlijk... even rust van elkaar...na een hele dag bijkletsen hebben we allemaal behoefte aan rust voor we naar bed gaan..  Uiteraard aten ze mee.. en al zijn het geen grote eters, een paar dagen telt aan in ons gewone 2 persoons huishouden... 
ze zijn net vertrokken, en komen eind volgende week weer terug. Ze hebben brood en een maaltijd mee, in Dalarna hebben ze geen winkels..Tja..eigen schuld van mezelf... Het hoeft natuurlijk niet... geen geklaag dus  meer over boodschappen doen.... 

Op de camping komt heel rustig de drukte op gang, de eerste kinderspelletjes zijn weer begonnen. 
Volgende week zijn alle Björnbyn huisjes bezet, de huurtenten op de Rådastrand camping vol en ook de meeste plekken op de camping. De drukte komt op gang... op ons rustige plekje zullen we er niet veel last van hebben. .