zondag 20 mei 2018

We gaan...

We gaan mee..het is schandalig duur. We zetten de auto op de parkeerplaats( dat kan nog..in de zomer is het vol) en gaan een kopje koffie met iets lekkers halen. Van Nienke en Jochum hadden we een 100 kronen biljet gekregen. Ze ( die Noren)zijn hier zo vriendelijk om zonder bijtijdse aankondiging de oude biljetten uit de omloop te halen per 1 juni. Dan kun je ze nergens meer inruilen. 

Van veel mensen hadden we dus oude biljetten overgenomen( zijn nu op..) maar van Nienke en Jochem mochten we er koffie mét van kopen.. hebben we gedaan dus..was heerlijk! Omdat de Noorse prijzen toch anders zijn dan de Nederlandse moesten we het met 1 kopje koffie doen... en ze hadden niet gezegd voor wie... dus kopen we er..ja..we doen ruig nog 1 bij... hebben we allebei iets...

Foto maken dus om op te sturen...maar o jee..flesje water leeggelopen in de tas..fototoestel zijk nat, doet niks meer... wat een geluk dat we dat nu ontdekken! Kunnen we het reserve toestel uit de tas halen..dus snel koffie op, terug naar de auto en de trein in.

Een prachtige treinreis.we mogen niet meer overal uitstappen . Dat was vroeger zo. Maar daar is het veel te druk voor..we zijn blij dat we niet in een reisgezelschapgroep zitten. Bij het instappen zijn we naar één van de achterste wagons gelopen en hebben allebei een plaatsje aan het raam . In Myrdal stappen we niet uit, sommigen gaan wandelen, anderen reizen verder. 

Wij willen terug, we willen verder. Wandelen doen we niet..geen tijd. We verhuizen van raam en reizen terug. Beneden eten we een patatje en rijden naar een andere, nog ergere camping. Maar we hebben ook geen zin verder te rijden..morgen weer een dag. 

Terwijl ik dit blog schrijf een enorm gerommel.. alle onderkomens lopen uit. Hoog boven in de bergen ( gelukkig maar) valt een steen lawine naar omlaag . Een fascinerend maar ook angstig gezicht. Maar ook vandaag gaat voor ons weer alles goed!