woensdag 16 mei 2018

(Backup) Aan zee gestaan!

Het is meer dan 12 jaar geleden dat we samen aan de vloedlijn stonden...zand..m'n schoenen en wielen houden daar niet van... maar vandaag is het gelukt..... misschien wel het hoogtepunt van de vakantie..
Maar er was meer... van het fijne campingplekje hebben we afscheid genomen.. rust,ruimte,comfort en stralend weer, met altijd zon en schaduw! 
Om 11 uur zijn we weer bij het museum...mooie plaatjes kopen dat lukt! Dan natuurlijk nog even het typisch Deense stadje in... daar kopen we t shirts voor Martin. Voortaan beter opletten met inpakkenWe maken het laatste Deense geld op. Lekkere broodjes, koffie , ook de margarine is op, en nog wat van die gewone dingen.. 
en dan naar de kust..het is hier zo mooi.. iets voor een fietsvakantie? En dan dit weer erbij natuurlijk.
We gaan naar het uiterste puntje..daar houden we van. Het valt alleen tegen.. je moet een duingebied door met zandpaadjes. Vroeger deden we dat zonder nadenken, maar ja... die tijd is voorbij. Toch komen we op een heuveltje en zien we de twee stromen tegen elkaar opbotsen... en mensen pootje baden in het koude zeewater . Ach.deden wij ook..lang geleden. We komen mensen (vooral mannen ) tegen..van die echte vogelaars..met kleren in bruin en groen... zijn het bomen of struiken? Ze  denken in elk geval dat we ze niet zien. En ook de vogels niet.Ook hun kijkers of fototoestellen zie je  niet.. denken ze. Die zijn immers ook in schutkleuren. Het zijn ! toeters van 50 cm die onder hun buik bungelen. Wij zien ze wel.. en zijn niet echt onder de indruk..foutje..
Maar ach..vreemde vogels vind je overal. Het belangrijkste is dat het hier echt geweldig  is. Wat is het licht hier toch wonderlijk mooi!Met een ommetje naar de boot.nog even een klein zijweggetje in. Er komen werkmensen autoos, dus we kunnen er rijden en ineens.de zee ,met een stenenzand . En daar kunnen we lopen... tot aan de zee! 


Daar wordt je blij van... 
net op tijd zijn we bij de boot. Nou ja..eerst nog 10 minuten wachten, dan erop( achteruit,
ergens in een hoekje. ) we kunnen net uitstappen. Geen lift..en heel duur eten... we halen dus op tijd een broodje uit de auto . Met daverend geweld verlaten we Denemarken in een catamarang. Het gaat snel en hard
De camperplaats in Lillesand kunnen we niet op. Dan maar naar een camping