zondag 8 april 2018

Dagje Rotterdam

We willen in Rotterdam een paar dingen: naar de Markthal, de Kunsthal en museum Boymans. Met de trein dus.. eerst naar de markthal..


 GROOTSTE KUNSTWERK TER WERELD

"EditDe bijzondere vorm van het gebouw spreekt al tot de verbeelding, maar dat geldt ook zeker voor de binnenkant. Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam creëerde het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren staat de creatie inmiddels ook wel bekend als 'de Sixtijnse kapel van Rotterdam'.

De zon schijnt. Vol bewondering bekijken we de binnen en buitenkant. We drinken een kopje koffie, en genieten van het multiculturele klimaat van Rotterdam. Wat een talen horen we om ons heen, wat een heerlijke geuren uit de verschillende eettentjes...

Maar we hebben het druk.... op naar de kunsthal. 

"Met de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur’ zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van de tentoonstelling ‘Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst’ in het voorjaar van 2017, de stap naar de derde dimensie. De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar. Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini.

Met 35 kunstwerken van 28 kunstenaars toont de Kunsthal voor het eerst in Nederland een toonaangevend overzicht van de ontwikkeling van vijftig jaar hyperrealistische beeldhouwkunst wereldwijd. Sinds de jaren 1960 en 1970 houden kunstenaars zich vanuit verschillende invalshoeken bezig met een vorm van figuratieve kunst waarbij de menselijke figuur zo levendig en levensecht mogelijk wordt verbeeld. Het oog in oog staan met deze beelden prikkelt de reactie van bezoekers en roept vragen op over de maakbaarheid van de mens en over identiteit. Hoe kijken we naar onszelf en naar anderen - een interessant gegeven in de huidige selfie cultuur op social media."


 K  een prachtige tentoonstelling.. maar wat druk...

Het mooie weer lokt..we laten dus de andere exposities voor wat ze zijn en wandelen door het buitengebied naar museum Boymans.


We gaan ook hier gericht kijken. Het is hier aanzienlijk minder druk..we gaan naar de expositie die in Japan duizende bezoekers kreeg. Voor de gravures van Jeroen Bosch vragen veel kijktijd

En als je er dan toch bent...

We lopen naar het station, eten op een terrasje een tosti, bewonderen het stationsgebouw, en zijn rond half 5 weer tevreden in Eindhoven. 

 

De dag erop heeft Martin nog een uitje..

was boeiend.. gelukkig maar...want ik genoot van de zon op het balkon. MINSTENS ZO LEUK!