dinsdag 27 februari 2018

Nog één nachtje....


Dinsdag 27 febWe hadden ons weer eens vergist.. hoe lang zouden we ook alweer gaan? We kwamen er achter en hebben nog een nachtje bijgeboekt. Wel op een andere plek, ons hotel gaat een weekje dicht. Ze willen zelf vakantie. 

We moeten om 10 uur de kamer uit... het heeft vannacht gesneeuwd, dus..poetsenk


Het is, zeker in het begin, erg mooi..die verse sneeuw. De wegen zijn redelijk schoon. Wemaken  een ommetje, want pas om 4 uur kunnen we in het andere hotel.

We gaan dus via Luxemburg, en willen Arlon  even in. 

Arlon is de hoofdstad van de provincie Luxemburg (ook wel Aarlen geheten) en een van de kleinste districthoofdsteden van België. Het stadje werd gesticht door de Romeinen. In het oude archeologische museum en in de oude toren van de stad kun je hier nog sporen van terugvinden. Arlon heeft een aardig centrumpje met enkele oude straatjes en een paar mooie oude gebouwen. Met een stadwandeling van de toeristische informatie kom je langs alle leuke plekjes in Arlon en weet je zeker dat je niets van het moois in deze stad mist.

.maar, 

    Inplaats  van een wandeling kiezen we voor een lichte lunch, en rijden Luxemburg weer in. 

Via 

De sneeuw wordt minder en even over 4 zijn we weer in het hotel.

We eten de broodjes uit ons lunch pakketje, dat mochten we vanmorgen nog klaarmaken. En ons wijntje? Zit nog even in de tas....