zondag 6 december 2015

Van Gogh en Munch

Te veel gepland.   
Na een onrustige nacht ( ..een paar enorme ontploffingen maakten ons wakker vannacht.. Er brandde een auto uit op de parkeerplaats en we waren te nieuwsgierig om gewoon door te slapen...  Mooi vuurtje, geen mensen bij betrokken gelukkig. De brandweer had een mooi klusje.. )  stonden we toch om7 uur naast ons bed en reden we om 8 uur naar Amsterdam. 
Om half 10 aan de koffie in het van Gogh museum... 
 En dan gauw naar binnen.. Fotoos nemen mag niet, vertelt de suppost bij de eerste twee  pogingen. Halen we de rest gewoon van internet... 
 
Waarom mag het eigenlijk niet? Veel mensen doen het gewoon stiekum met hun telefoontje. Maar die foto laat ik maar niet zien..veel slechtere kwaliteit..

Al snel wordt het druk.. Alle talen horen we om ons heen...Wat doen ze hier in dit seizoen? En waarom zijn  ze net waar  wij ze niet willen? 
Eerst gaan we het hoofdgebouw door.. Mooi.. Maar we kwamen eigenlijk om Munch en van Gogh naast elkaar te zien.. We hebben pas erg in de tentoonstellings VLEUGEL als we er bijna weer uit zijn...Daar zijn nog meer mensen. Nou ja.. Vooruit maar..  
Stiekum maken we nog een foto
Wat mooi..zo naast elkaar... En maken verder  dus gebruik van internetplaatjes.. Eigen schuld...

Zo zwerven we nog een tijdje rond.. Genietend van het moois. Van Munch hebben we een paar jaar geleden veel in Oslo gezien..maar juist de combinatie maakt het nóg mooier...
Het wordt te druk.. Rond 2 uur vertrekken we..
Als wij weggaan vertrekt ook Sinterklaas .. Waarom juist in Amsterdam een nachtje langer dan in Eindhoven... Als ze zo doorgaan richten we een actiegroep op...
 
Het plan nu nog naar het Cobramuseum te gaan laten we varen... De Miro tentoonstelling is tot eind januari. Gewoon nog een keer terug!