woensdag 25 december 2013

Juldagen


Good forsättning.. Zeggen ze als we vanmorgen vroeg bij de kerk aankomen.
10 over 6 hier de deur uit.. God Jul is alweer voorbij. Het kerstfeest ook. Gister zijn de kadootjes uitgepakt ( wij niet..we hebben alles al en er kan niks meer bij in dit huisje) en iedereen heeft de ham, de haring ,het stinkende visgerecht en de gehaktballetjes op. Wij deden ook dit simpeler...
Vanmorgen om 8 uur begon in Karlstad de uitverkoop bij de grote bedrijven als Media Marknat. De gewone winkels zijn om 10 uur open gegaan.
Wij houden het kerstfeest nog even vast. Iets extra lekkers bij de koffie en de kaarsen aan .
Gister waren we om 4 uur in Uddeholm Kapellet.Er was een groot vuur buiten, maar oei, die wind. Het ging dan ook uit toen we allemaal binnen waren. Te gevaarlijk..dat mooie houten kapelletje.. Binnen branden de kaarsen en klonk kerstmuziek.
Dat was vanmorgen vroeg ook zo.. Om kwart over 6 de deur uit en even voor 7 uur waren we in Ransäter. Er waren kleine vuren.. En binnen alleen kaarsen. En als je de kerstliedjes mee wilt zingen en je hebt het boekje nodig, dan doet de koster zachtjes de lampen aan. En weer uit als we uitgezongen zijn.
Romantisch allemaal maar, waar is dan de sneeuw als we buiten komen? Ver te zoeken dit jaar..
Verder veel nietszeggende woorden.. De dominees doen hun best, de paus en de koning ook... Arme zielen. Wat valt er voor zinnigs te zeggen.. Die laten we dus gewoon hun gang gaan.
En we doen onze floddertruien weer aan en gaan wat rommelen. We blijven lekker binnen want het giet weer eens...

Maar...het is weer 4 minuten langer licht... De zomer komt eraan..





































Location:Rådastrand HagforsZweden