donderdag 12 september 2013

Een droom? Dat Louvre Lens?

Woensdag.
Wat is er veel regen gevallen vannacht.. Maar het is droog als we opstaan. Geluksvogels zijn we toch ook... Een klein eindje rijden en we zijn in Frankrijk. Helemaal geen erg in gehad een routekaart mee te nemen..maar de Tom Tom brengt ons netjes af in Lens. Wat vreselijk arm en lelijk ... Was het een verzinsel dat hier een dependance van het Louvre is? Ergens de klok horen luiden en vergeten waar de klepel is?
Maar nee hoor..een prachtig gebouw aan de rand van de armoe. Zelfs in de stromende regen is het mooi.Jammer dat de zon niet schijnt, dan is het vast nog mooier. Er is veel aandacht voor de veiligheid.. Ze fouilleren iedereen, de tas door de scan..we lijken risicoloos en mogen erin. Wat een mooi gebouw, wat een spullen... Gelukkig had Egypte waarschijnlijk genoeg
oude spullen, de Fransen hebben heel wat meegenomen. En ook Iran heeft z,n aandeel geleverd. en zo mooi opgesteld..
We nemen ook de Rubens tentoonstelling nog even mee. Het schilderij is geen afbeelding van Martin en mij in onze jonge jaren.
Dan in storm en wind naar Calais. De camperplaats ligt prachtig.. Direct aan zee, vlakbij de haven . Dus heel wat zien. We zijn trouwens niet de enige. Wel de enige met een gele auto.
Morgen maar eens ergens internet zien te regelen.

















Location:Avenue Georges Guynemer,Kales,Frankrijk