zondag 9 februari 2020

Storm op zee

En niet alleen daar. We zijn vroeg op want willen naar een muziek mis in de dom van Aken. 
En die begint al om 10 uur. 
In de middag hebben we kaartjes bestelt voor een concertje in het   Couven museum. 
Maar de weersverwachting is zo slecht..we zeggen de  kaartjes af .
Het stormt hier al behoorlijk.. 
En gaan bij de receptie zeggen dat we vanavond gewoon mee eten.




“Er is gevaar voor pieken tot 110 à 130 kilometer per uur, waarschuwt het KMI nog. “Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is groot en dit in het ganse land.” Maandagochtend en overdag blijft het nog hard waaien, maar de meest extreme rukwinden verdwijnen, klinkt het nog. 

Het KMI kondigde ook nog een code geel af voor neerslag, van zondag 12 uur tot maandag 20 uur, voor de provincies Luik, Luxemburg en Namen. Daar kunnen lokale problemen ontstaan door de neerslag.”

Het stormt wel, maar de hele dag hier zitten is ook niet aantrekkelijk. 

We drinken na het ontbijt nog even koffie en rijden naar Valkenburg.. volkomen uitgestorven. Als we de autodeur open maken doen we 'm gelijk weer dicht... daar wagen we ons niet aan. 

Er wandelen alleen hond uitlaters..hoewel het er op lijkt dat de honden hun “baas” uitlaten.. de honden  zien er gelukkiger uit...

Koffie bij het uitzichtpunt.. nee dus...ook niets te beleven..




In Gulpen( lijkt zo leuk) ook niets . Gelukkig vinden we in Oud Valkenburg een mooi plekje, een oud kasteel waar ze lekkere koffie en vlaai hebben ..troosteten dus... 

Het kasteel is gelegen in de beemde van de rivier Geul vlak bij het dorp Oud-Valkenburg. De gracht rond het woonhuis wordt gevoed met water van de Molenbeek, een Geultak die in de 16e eeuw de hoofdtak van de Geul vormde. Het kasteel ligt ten noorden van de Oud-Valkenburgerweg, de doorgaande weg van Valkenburg naar Schin op Geul.

Aan het eind van een oprijlaan komt men bij een watermolen en vervolgens, via een poorthuis, op een plein waaraan het kasteel en de voorburcht zijn gelegen. De mergelstenen Schaloensmolenuit 1699 was oorspronkelijk een banmolen, maar doet tegenwoordig alleen dienst als demonstratiemolen. In de kasteeltuin heeft de plaatselijke IVN-vereniging een Limburgseheemtuin aangelegd, die voor het publiek toegankelijk is.

We hebben geen lunch meer nodig, rijden terug naar ons hutje, kijken tv “Buitenhof”

Halen koffie en hangen de rest van de middag rond. We hebben gelukkig allebei een dik boek bij ons!