vrijdag 6 december 2019

We gaan op pad... naar Värmland, om daar de kerstdagen door te brengen. In gezelschap van Mirjam, Koos en Selma. 
De boot vertrekt al om kwart voor 6 uit Kiel... 
het is minder zenuwslopend om al een dagje eerder te vertrekken. We hebben een benb gehuurd in Hellendoorn. Kunnen daar morgen nog wat boodschapjes doen en reizen dan vroeg verder. Het regent de hele dag, maar gelukkig is het niet glad en glibberig. 
We ontbijten bij Ikea , halen in Zutphen nog wat sinterklaasvoer, voor in Zweden, bedenken dat we ook nog kerstbroden zullen meebrengen, en in het museum zien we dat we ook nog een stukje ned.kaas moeten moeten hebben



We gebruiken vandaag natuurlijk om nog voor iets leuks... de tentoonstelling Britse realisten. 




Tot 5 januari te zien in Gorssel: 'For Real: Britse Realisten uit de jaren '20 en '30'. Met 75 werken van maar liefst 35 kunstenaars zet Museum MORE het beste van de Britse schilderkunst uit de jaren '20 en '30 in de spotlights.




Vanuit een gevoel van nostalgie gingen Britse schilders zich in ’20 en ’30 weer heroriënteren op het Engelse landschap en het plattelandsleven. Ook grepen de kunstenaars terug naar klassieke motieven uit classicistische werken en pasten dit toe in hun werk. Portretten waren in die tijd een belangrijke inkomstenbron: als je iemand van stand was, liet je jezelf portretteren. In deze tentoonstelling zie je elegante, vervreemdende en expressieve portretten van schilders zoals Meredith Frampton, James Cowie en Gerald Leslie Brockhurst.



De Britse werken zijn in een continentale context geplaatst: zo kun je in sommige werken scènes en technieken herkennen die doen denken aan werken van Nederlandse tijdgenoten zoals Carel Willink, Dick Ket en Raoul Hynckes, die ook in Museum MORE te zien zijn., 






We eten een broodje


En rijden door naar Hellendoorn

..
Beetje uithangen, tv kijken.. morgen vroeg weg...