zaterdag 20 juli 2019

Helaas.. hij is er niet meer...

  






Vandaag vroeg op pad. We gaan naar de Södre Råda Kyrka. . Natuurlijk vaak langs gereden. 
Pas toen de kerk in de brand stond en er geen redden meer aan was, zagen we de prachtige beschilderingen. Gelukkig waren er  een jaar voor de brand foto's van gemaakt. 




Al jaren is men bezig aan de “ herbouw”. Studenten van bouwkunde universiteiten hebben er een lang lopend studieproject aan. 
Tot een jaar of 10 geleden was de bouwplaats open. Nu alleen als er gewerkt wordt, in de Zweedse zomervakantie. Dus , als we er nog iets van willen zien, moeten we het hele end heen en terug . Vandaag zijn er excursies, we hebben geen afspraken, dus..... 
teleurstelling,,, er wordt niet gewerkt...




En toch..er zit een oude meneer die alles van de bouw en geschiedenis weet. Ook dat men hoopt dat vorjaar 2021 het buitendak er op moet zitten. Er wordt druk geschaafd... de grote bomen die het dak moeten gaan dragen komen uit Lekvattnet. In deze streek groeien niet zulke oude bomen meer..

We vermaken ons goed. Zoeken erna een plekje aan Vännern..wat is het hier volgebouwd. Even zoeken dus... 




Terug via Karlstad,met een ommetje natuurlijk. Aan de Vänner eten we onze lidl broodjes.... dan  even internet bij Ikea..we moeten toch een pannetje hebben..in de koekenpan kunnen we geen pannekoeken meer bakken... zo bol is ie....   

En nog in de aanbieding ook....ons hele leven hangt toch van aanbiedingen aan elkaar.....