maandag 30 juni 2014

Onderweg


Het begint te regenen als we naar bed gaan. We hebben er geen last van , na een gezellige maaltijd, een wit wijntje en , met z'n drieën in de auto nog een restje van gisteravond toe, zo kun je best slapen. Het is een beetje behelpen met een volle auto, maar als we er allebei inliggen lukt het prima.








Als we om 7 uur wakker zijn wachten we een half uurtje, omdat het toch niet droog wordt staan we gewoon op.
We kunnen net een een kopje thee zetten.. En een Nederlands krentenboterhammetje eten. Nou ja... Nog één of 2 nachtjes.
Om half 9 halen we broodjes voor onderweg op en zeggen Aag gedag. Die reist naar het hoge Noorden. We verwachten haar , op de terugreis naar Nederland , over een week of 7 wel in Björnbyn.
Onderweg gewoon koffie uit de thermosfles.. Zelf verse koffiezetten lukt niet.. De keuken staat vol....
De reis verloopt voorspoedig, ondanks de regen. Donderdag heb ik een boot geboekt voor vandaag kwart voor 2, maar als we om 11.10 komen aanrijden kunnen we zo doorrijden. En vertrekken na 5 minuten.








Om kwart over 12 rijden we weer, we in Denemarken.








Over bruggen, onder een tunnel hoppen we de eilandjes over. Op een vertrouwd plekje even rusten en eten.









Zonder file rijden we Kopenhagen voorbij , ook al zijn er overal weer wegwerkzaamheden, op naar de 2e pont... Klein stukje maar, van Helsingør naar Helsingborg. En ook nu varen we nadat we er 3 minuten opstaan, en ander half uur later zijn we op een vreselijke camping ten noorden van Varberg.
Maar.... Ze hebben tv en Martin kan voetballen kijken: Nederland- Mexico.En nog niet helemaal het besef in Zweden te zijn.. Hij bestelt een pilsje.... €7,50.
Nu moet Nederland ook maar winnen ook..voorlopig drinken ze water... Zou de pils daar ook zo duur zijn?




De uitslag werd overigens 2-1