maandag 6 januari 2014

Trettonde dag Jul


Een vrije dag voor de Zweden ... Niet te geloven. Er zijn kerkdiensten, maar daar gaat geen mens naar toe. Het is ook wat onduidelijk waar het nu om gaat.. De doop van Jezus door Johannes de Doper.. Of de drie koningen die aan kwamen zetten in Bethlehem?
















Niemand weet het. Maar wat geeft het.. Het is een vrije dag. Nou ja..winkels zijn gewoon open, zoals altijd...Maar wel haalt iedere goede Zweed vandaag de kerstboom, de jultomtes, de kerstgordijnen en kerstvloerkleden weg. Voor kerst is er al schoonmaak geweest. Deze vrije dag wordt meestal buiten doorgebracht. Dit jaar niet denk ik.. Er is immers nog steeds geen sneeuw en ijs. Het regent weer eens.









Vandaag onze grote schoonmaak en dan inpakken. Dat is allemaal gelukt. De was- en droogautomaat zorgen ervoor dat alle handdoeken en lakens weer de kast inkunnen. Alles staat weer klaar voor juni. Maar eerst komen Mirjam en Koos nog. Er gaan weer tassen vol mee terug. Vanavond de rest..i padje en computer..alles gaat weer mee .









En morgen het huis weer wapenen tegen de kou, want eind van de week gaat het flink vriezen.Voorlopig een aantal dagen van - 10. En met zon. En dat gunnen de Värmlänningarna wel...
Want als de grote rally over 4 weken begint moet alles wel bevroren zijn. Wij zullen het meer dit jaar niet bevroren zien.
Volgend jaar nieuwe kans..



























Location:Råda Zweden