vrijdag 19 oktober 2012

Het vaticaan

We hebben deze reis uitgekozen omdat de bus ons voor de bezienswaardigheden zou afzetten. En dat gebeurt ook..maar je krijgt ze niet voor niks. Op internet opzoeken is eenvoudiger.
Maar hier ervaar je de ruimte, de geuren, de kleuren. En juist om die ervaring zijn we hier.
Je bed uit, niet de badkamer opruimen en je bed opmaken..doen ze toch over geen afwas, en om half 8 verse broodjes en croissants.. Geen afwas,en om half 9 in de bus. Het is rustiger dan de eerste dagen...
Gister dus om half 10 in Vaticaanstad, een gids opgepikt, Kees, werkt en woont al 25 jaar als diaken in de Friese kerk in Rome. Op internet nog maar een keer opzoeken wat dat inhoudt..niet nu..geen tijd.
Dan het Vaticaans museum in.... Veel te kort tijd...en wat een trappen...maar met hulp van behulpzame reisgenoten kan het karretje elke trap op en weer af..Wat was het mooi.
Maar ook wat druk..in de Sixtijnse kapel is er een opstopping. Maar met een geestelijke als gids krijg je wel ruimte en tijd om overal goed rond te kijken..wat veel,wat mooi,wat een rijkdom.
In de St.Pieter ( ook een hele goede ervaring rijker) gaat Kees er vandoor en hoeven we alleen te zorgen dat we om half 5 bij de bus zijn . We krijgen een kaartje mee. We zijn de enige die er samen van door gaan .dat zijn goede momenten..dan eten..uitrusten komt een andere keer.
Om half 8 weer in de bus voor de bustocht. We pikken in de stad Kees weer op, een hoop kennis opgedaan, wat was het mooi. Het korte wandelingetje in de stad ben ik maar in de bus gebleven...
Om kwart voor 11 thuis en direct schoentjes uit, de rest ook en het bed in.










Location:Via Ferdinando Neri,Fiumicino,Italië