Mooie dag.. we eindigen met een lunch.. 2 verjaardagen vieren… die van Martin en die van Koos.
zondag 27 februari 2022
Muziek
Mooie dag.. we eindigen met een lunch.. 2 verjaardagen vieren… die van Martin en die van Koos.
zaterdag 19 februari 2022
Wakker worden
Het zijn geen vrolijke foto’s.. dat gaat weer jaren duren voor dat er weer grote bomen staan…
vrijdag 18 februari 2022
Storm.. en niet alleen op zee…
donderdag 17 februari 2022
Mark Brusse
Mark Brusse
In Nederland is de 84-jarige Nederlandse kunstenaar Mark Brusse vrij onbekend, in Parijs een wereldster. Vorig jaar nam het prestigieuze Centre Pompidou een grote selectie kunstwerken van hem op in de collectie. Verschillende van deze werken zijn vanaf 24 november te zien in Museum Beelden aan Zee in de tentoonstelling Mark Brusse – Shapes of Silence.
Monumentaal en grensverleggend
Mark Brusse (Alkmaar, 1937) vertrok kort na zijn Arnhemse academietijd naar Parijs, waar hij aansluiting vond bij de kunstenaars van het Nouveaux Réalistes zoals Daniel Spoerri, Martial Raysse en Niki de Saint-Phalle. Van daaruit ging hij naar New York waar hij in het Chelsea Hotel woonde met onder anderen Jan Cremer. Hij legde er contact met John Cage, Louise Nevelson en Andy Warhol. Niet veel later volgde Berlijn en vanaf de jaren ’80 de rest van de wereld met vele reizen naar Zuid-Korea en Japan, maar ook Benin.
Brusse, afkomstig uit een bekende Nederlandse familie van journalisten en kunstenaar, bewoog en beweegt zich in ‘hogere kunstenaarskringen.’ Overal waar hij komt werkt hij met lokale kunstenaars en ambachtslieden. Met de omgeving verandert ook zijn werk, hij neemt karakteristieken over van de plek waar hij is. Met beelden in de publieke ruimte in Ecuador, Puerto Rico, Nicaragua, Marokko, Japan en Zuid-Korea is Mark Brusse in alle opzichten een grensverleggende kunstenaar.
We kijken nog even of we weer naar buiten kunnen.
Naar buiten, we waaien bijna weg... het liftje wiebelt, we komen heel boven en worstelen de
Voor de eerste druppels vallen zijn we thuis.
woensdag 16 februari 2022
Alphonse Mucha
We rijden nog even door het Westland, de ouderwetse route tussen onze ouders … zo lang geleden
Dan stormen we naar huis…
dinsdag 15 februari 2022
Beelden aan zee
In de middag betrekt het.
Wel tijd… dus…
We rijden naar Museum beelden aan Zee. Vinden een parkeerplaats en gaan naar de tentoonstelling die op ons lijstje staat: Mitoraj.
Igor Mitoraj bracht zijn werkzame leven grotendeels in Italië door waar hij lange tijd woonde in Pietrasanta, het bekende Toscaanse beeldhouwersdorp bij de marmergroeven van Carrara. Geïnspireerd door de schoonheid van de klassieke oudheid maar met een eigentijds inzicht in de menselijke conditie creëerde Mitoraj vele monumentale sculpturen in brons en marmer. Vaak hebben de beelden een melancholieke, kalme uitstraling waarin ook sprake is van aftakeling en verval. Zijn mensfiguren zijn klassiek en sensueel vormgegeven maar tegelijkertijd ook gefragmenteerd. De tentoonstelling richt zich op de theatrale kwaliteit van zijn werk en op de vaak mythologische oorsprong van zijn voorstellingen.
Dwalend door de ruimte met monumentale mensfiguren, maskers, gezichten, torso’s, voeten en handen, ondergaat de bezoeker een. . MHet mooiste visitekaartje voor deze tentoonstelling is voor iedereen zichtbaar en bevindt zich in de buitenlucht, waar sinds de opening van het museum in 1994 Mitoraj’s monumentale masker Light of the Moon pontificaal bovenop een duintop prijkt.
Het mooie van dit museum is het licht. Nu niet, het giet…
Lekker naar huis, kacheltje aan, meegenomen bruine bonen soep opwarmen, en horen dat we zo langzamerhand van de Corona regels verlost raken.
Eventjes zon
Maar vlug doorlopen naar het strand. Ook hier wordt gewerkt aan een zandmotor…
Voordeel.. er ligt een flinke stapel bouwmateriaal… mooi plekje om even te zitten… onze wangen gloeien..
maandag 14 februari 2022
Aan zee..
Vlak bij het Kürhaus. Samen met één van de zwerfkatten gaan we naar binnen…
dinsdag 1 februari 2022
Tja… door Corona kwam het er niet van
We waren het al veel eerder van plan… maar ja… Corona… En eindelijk kwam het er van ….
Eerst rijden we naar Keulen.Het weer verslechtert.. de wind komt opzetten en de regen doet mee. 
Geen weer om even koffie te drinken aan de Rijn. Dan naar IKEA. We moeten wel onze code laten zien om de winkel binnen te mogen.ook geboosterd? Alles in orde. Er wordt streng gecontroleerd Het is redelijk rustig: tafeltjes uit elkaar… keurig…
Dan naar de mooie Zweedse kledingwinkel.Gudrun Sjödèn. We kopen natuurlijk een paar mooie rokken, moeilijbte vinden elders. Nog wat shirts… voorlopig hoef ik niet in m’n blootje te lopen


Terug naar Venlo.
De vergeten vrouwen van Thorn
De tentoonstelling volgt het leven van een aantal van deze prinsessen en geeft een unieke inkijk in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi.
In de geschiedschrijving zie je maar zelden vrouwen als handelende personen met een eigen identiteit beschreven worden. Het Limburgs Museum doorbreekt met deze tentoonstelling de historische onzichtbaarheid van de vrouw.
Ik vind de vrijheid een groot voordeel. Wanneer men is getrouwd, is men genoodzaakt om onderworpen te zijn, want men heeft een meester gekozen. Het is aangenamer om zelf meester te zijn.
In de achttiende eeuw was het nu Limburgse Thorn een ministaatje in het Duitse Rijk, waarin prinsessen en gravinnen de scepter zwaaiden. Deze hoog-adellijke dames leefden in weelde en stonden 24/7 in de schijnwerpers.
In De vergeten prinsessen van Thorn zie je kunstwerken en objecten uit meer dan vijftig musea uit heel Europa en de VS. Het merendeel, van staatsieportretten tot prachtige jurken en juwelen, was nooit eerder te zien in Nederland